Invaliditetsförsäkring

Ett extra skydd om du blir invalidiserad genom en olycka

För tillfället finns dessvärre ingen möjlighet att teckna försäkringar via hemsidan. Du är istället mer än välkommen att kontakta vår kundservice på telefonnummer 0771 - 54 00 55. Vi hjälper dig med tecknandet snabbt och enkelt över telefon.

En olyckshändelse som gör att du blir invalidiserad kan förändra livet totalt och innebära stora omställningar i vardagen. Du kanske inte kan arbeta som tidigare eller har så pass stor nedsatt kroppsfunktion att hem och bil måste anpassas för att livet ska kunna fungera igen. Något som drastiskt kan påverka din ekonomi. Invaliditetsförsäkring ger en ekonomisk trygghet när livet är som tuffast. Försäkringen ger även ersättning om du råkar ut för benbrott eller om du behöver rehabilitering, och är ett bra komplement till andra försäkringar du eventuellt har. Försäkringen gäller fram till du är 75 år, det vill säga 8 år efter pensionsåldern.

När får du ersättning?
Om du blir medicinskt invalidiserad till följd av en olycka kan du få ersättning på upp till 2 500 000 beroende på ditt val av premie och vilken grad av kroppslig nedsättning du fått (5-100%). Är du medicinskt invalidiserad (från 30%) får du en engångssumma på upp till 12 500 kr för rehabilitering. Och om du bryter ett eller flera ben, vilket ungefär 100 000 personer gör varje år i Sverige, får du en engångssumma på upp till 3000 kr. Enda undantagen är fingrar, tår eller näsa. Försäkringen gäller dygnet runt i stort sett var du än befinner dig i världen*.

Du bestämmer själv vad du gör med pengarna
Med Chubb enkla upplägg får du ett fast engångsbelopp i ersättning. Det betyder att du redan när du tecknar en olycksfallsförsäkring vet vilken summa du får i handen om du råkar ut för en olycka. Vad du sen vill använda beloppet till avgör du – inte vi. Ersättningen är skattefri, utan självrisk och betalas ut även om du får ersättning från ett annat försäkringsbolag utom kostnadsersättningar.

Snabb och smidig hantering
Vi vill att dina kontakter med oss ska vara så okomplicerade som möjligt. Vi har tydliga upplägg, enkla villkor och rimliga krav på dokumentation i anslutning till ett ärende. Och när du tecknar en invaliditetsförsäkring hos Chubb krävs ingen hälsodeklaration, alla mellan 18 och 70 år skrivna i Sverige är välkomna att försäkra sig.

Teckna en försäkring här eller hör av dig till oss via telefon, chatt eller mail så berättar vi mer! Under Frågor och svar hittar du svaren på de vanligaste frågorna.

Förköpsinformation och Fullständiga villkor
Detta är inte en förköpsinformation. Nedan ser du förköpsinformationen och de fullständiga försäkringsvillkoren för försäkringen. 

För tillfället finns dessvärre ingen möjlighet att teckna försäkringar via hemsidan. Du är istället mer än välkommen att kontakta vår kundservice på telefonnummer 0771 - 54 00 55. Vi hjälper dig med tecknandet snabbt och enkelt över telefon.